SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Şadi Özdemir’in “Rantçılara” sözü geçer mi?

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2024 15:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 15:40

Demokratik ülkelerde seçimle işbaşına gelen Belediye Başkanlarının “İcraatlarını” vatandaşın belirlediği istikamete yönlendirmesi vatandaşın ortak görüşü olarak da yorumlanabilir.
“Eyleme geçme noktasında” vatandaşın onayı alınmış beklentilerde bu yönde ise koltuğa oturan Belediye başkanının içinde bulunduğu mevcut durumu paylaşmasının önemi bir kat daha artar.
Konuyu Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in açıklamalarına getirmek istiyorum..
Bu şehirde yaşayan hemen herkesin ortak görüşüdür düşünce özgürlüğünü savunmak. Düşüncelerini açık açık ifade etmenin kimseye bir zararı da yoktur.
Göreve geldikten sonra ilk defa basın mensuplarıyla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir,atama yaptığı Başkan yardımcılarını da yanına olarak Nilüfer Belediyesinin içinde bulunduğu durumu ve yol haritasını açıkladı.
Söze başlar başlamaz, Nilüfer Belediyesinde ve sokaktaki algı bozukluğundan söz etti Başkan Şadi Özdemir.
Ve ekledi:
“Nilüfer’de bu algıyı nasıl değiştiririz sorusunun ardından çalışmalara başladık. İlçe Başkanımızla birlikte 64 mahalleyi gezdik.Vatandaşlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Nilüfer’de ve Belediyede olumsuz algıyı düzeltecek yapılar kurmaya çalıştık.”

Problemleri olmasına rağmen, herkesin Nilüfer’de yaşamak istediğine dikkat çeken Başkan Şadi Özdemir “Bende Nilüfer’de yaşamaktan keyif alıyorum. Herkes bu ilçede yaşamak istiyor. Dolayısıyla Nilüfer yükünü fazlasıyla almış.Bu göç talebini kısacak çözümler bulamazsak bu mutlu kent kimliğini kaybeder. Önlemler almak lazım.”  ifadelerini kullandı.

Samimi sohbet havasında geçen toplantıda Başkan Şadi Özdemir’in “Kararlı tutumu da ” dikkatlerden kaçmadı.
Tarım alanlarında binaların yükseldiğini, bundan sonra kesinlikle kaçak yapılaşmaya müsamaha göstermeyeceklerini üstüne basa basa vurgu yapan  Başkan Şadi Özdemir “Çivi çaktırmak istemiyoruz. Her şeyin üzerine gidiyoruz. Gördüğünüz her şeyi bizimle paylaşın. Birlikte mücadelemizi sürdürelim.” sözlerinin ardından, Gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar ve tarım alanları konusunda hassasiyetlerinin yüksek olduğunu belirtti.
Başkan Şadi Özdemir’in açıklamalarından bazı başlıklar vererek devam edelim;
Nilüfer'in en önemli sorunu kentsel dönüşüm ve deprem meselesi. Depremi hiç dikkate almadan yapılaşma olmuş.
Nilüfer, toprak yapısı olarak depremden en çok etkilenecek ilçeler den bir tanesidir. Yumuşak toprakları var. Etkisi çok yüksek.
Yeni planlamalarda işler kolay. Fay hatları belli. Planlamalar yapılabilir.
Geçmiş yapılaşmaların ancak bütüncül kentsel dönüşüm organizasyonu yapabilirsek bölge bölge, planlamalarda dikkate alınabilir.
Mevcut şekliyle bina yaparsak bunları dikkate alma şansımız yok.
Kent rantı kamu yararına kullanılmalıdır.
Ortak akıl üretip burada genel çözüme gitmek lazım.
Genel yasallaştırma yapmak lazım.
Kimseyi dövmek, kimseye de kamunun hakkını yedirmek niyetinde de değiliz. Tek başına belediye başkanının çözeceği meseleler değil, kent konseyi, akademik odalar, sivil toplum örgütleri ile çözeceğiz.
Belediyenin mali yapısından da bahsederken de..

Kimseyi suçlama niyetinde değilim.Ancak,arkadaşım olan önceki başkan Turgay Erdem Ak Partili de olsaydı aynı düşünceleri paylaşır dım.
Başkan Özdemir'in açıklamalarının ardından Başkan Yardımcıları Tezcan Öztürk, Mahmut Demiröz, Serpil Altun, Okan Şahin, Zerrin Güleç, Şirin Biçer, Emre Karagöz kendilerini tanıtan kısa bir konuşma yaptı. Ayrıca belediye şirketi NİLBEL A.’Ş ‘nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart da toplantıda yerini aldı.(Ayrıntılar Gazetemiz Bursada Meydan’da yer alacak)
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;
Anlaşılan “Rantçıların” kapsama alanında bulun Nilüfer’de bir duruş ortaya koyan Başkan Şadi Özdemir zorlu bir mücadeleye girecek. Açıklamalarına bakılırsa  “Rantçılarla” aynı güzergahta yürümeyecek.

O zaman soralım;

Başkan Şadi Özdemir "Rantçılarla" mücadelede başarılı olur mu?

Yada "Rantçılara" sözü geçer mi? 
Bekleyip görelim..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.