SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP İlçe Başkanı Gün “ Güç bölünmesi yaşadık”

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2024 12:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 12:57

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Yıldırım’da yaşadığı seçim süreci ve sonrasındaki tartışmalar, CHP'nin Bursa özelindeki siyasi stratejilerine dair önemli ipuçları veriyor. İlçe Başkanı İlhami Gün Yıldırım’da alınan seçim sonuçlarının parti içinde ve yerel yönetimlerde yaşanan güç bölünmesinden kaynaklandığını ısrarla vurguluyor.

Başkan Gün’ün açıklamalarına bakılırsa CHP’nin tabanla kurduğu ilişkiyi yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ve yerel düzeyde daha güçlü bir sosyal belediyecilik anlayışıyla ilerlemesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Yerel seçimlerde CHP’nin oy oranının artırmasına rağmen beklenen sonuca ulaşılamaması, güç bölünmesi sorununa dayandırılıyor. Başkan İlhami Gün, Parti içinde yaşanan bu bölünmenin seçim kampanyalarının etkisini azalttığını bununda sokağa yansıdığı ifade ediyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in de Yıldırım kökenli olması nedeniyle, Yıldırım’daki bazı CHP'lilerin seçim süresinde Nilüfer’de çalıştığını vurgulayan Başkan İlhami Gün “ Bu durum ilçedeki seçim kampanyasında gerekli odaklanmayı engellemiş gibi görünüyor. Adayımız doğru bir seçimdi. Ancak aradaki makasın kapanacağına bazı arkadaşlarımız inanmadı. Meclis sıralamasında 10 ve üzerinde yazılan arkadaşlar bile inanmadı. Yaşanan bu bölünmelerin tabana yansıması seçim performansını da olumsuz etkiledi” diye konuştu.

Başkan İlhami Gün’e göre CHP’nin bu süreçte yakaladığı oy oranının, parti tarihindeki en yüksek seviyelerden biri olduğu ifade edilse de, parti içinde yaşanan bölünmelerin bu başarıyı gölgelediği anlaşılıyor. İlhami Gün’ün açıklamaları, partinin Yıldırım’da iktidar olabilmesi için tabana yönelik daha fazla yatırım yapması gerektiğini ve Büyükşehir Belediyesi’nin de bu süreçte daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini gösteriyor.Çünkü beklentiler bu yönde..

Başkan Gün’ün açıklamalarına bakılırsa Yıldırım’da CHP’nin yerel yönetim stratejisi, sosyal belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesi üzerine kurulmuş. Gün, bu anlayışın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından daha aktif bir şekilde desteklenmesi gerektiğini vurguluyor. Gençlerin stadyum talebi, taşımalı eğitim sisteminin yarattığı sorunlar ve en önemli mesele olarak görülen işsizlik gibi temel meselelerin çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin müdahil olması bekleniyor.

Başkan Bozbey’e iletilen taleplerin hayata geçirilmesi konusunda ise henüz bir ilerleme sağlanamamış.

CHP’nin Yıldırım’daki seçim sürecinde yaşanan bir diğer kritik mesele ise İl Başkanlığı ve ilçe arasındaki ilişki. İlhami Gün, Yıldırım kökenli olan İl Başkanı’nın başka bölgelerdeki çalışma düzenlemelerinin, Yıldırım’daki parti çalışmalarını olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Özellikle İl Başkanı’nın Yıldırım’dan gitmesi durumunda partinin bu bölgede avantaj sağlayacağı yönündeki düşüncelerin gerçekçi olmadığını söyledi.

Kadın Kolları Başkanı Emel Çetin ile birlikte ziyaretimizde gelen İlhami Gün, Yıldırım ilçesinde CHP’nin daha güçlü bir yerel yönetim politikası benimsemesi gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede Bozbey’den beklentiler büyük. İl başkanlığı aracılığıyla iletilen taleplerin, Yıldırım’daki sorunların çözümünde etkili olup olmayacağı ise zamanla belli olacak.

Netice olarak;

Başkan İlhami Gün’ün sitemkar açıklamalarına bakılırsa CHP'nin Yıldırım’da seçim sonrası dönemde yaşadığı sorunların temelinde güç bölünmesi ve yerel yönetim stratejilerindeki eksikliklerin olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Sosyal belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesi ve parti tabanına yönelik yatırımların artırılması, CHP’nin Yıldırım’da daha güçlü bir konuma gelmesi için beklentiler artarak devam ediyor. Ancak bu süreçte, parti içindeki tartışmaların yerel yönetim stratejilerinin belirlenmesinde önemli rol oynayacağı ileri sürülüyor.

CHP'nin yerel seçimlerde ortaya koyduğu başarı,sorunların devam etmesi halinde sekteye uğrayacak,bir sonraki seçimlerde de sandığa yansıyacaktır..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.