SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da değişimin ayak sesleri…

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2024 10:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 10:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi el değiştirdiğinden beri geçen 4 aylık süreçte yeni başkan Mustafa Bozbey, reform niteliğindeki icraatlarıyla halkın gönlünü kazanmaya devam ediyor.

Bozbey Başkanlık koltuğuna oturmadan önce yani seçim sürecindeki söylem ve vaatleriyle Bursa ekseninde, özellikle bu zamana kadar kendi ve partisi hakkındaki ön yargıları yıkmış. Ardından seçilir seçilmez yaptığı icraatlar ile adeta halkın senelerdir duyulmayan sesini duyduğunu ve buna kulak vererek bu 5 yılı geçireceğinin işaretini verdi.

Halkın bile kanıksadığı, haksız, hukuksuz otopark işgaline bir dur diyerek halkının haklarını önemsediğini de herkese ilan etti. Ardından yabancı dilde tabelaları kaldırma uygulamasıyla şehrin kültür birliğinin ve dil birliğinin önemini vurgulayan Bozbey, kendi partisinden bile tepki almasına rağmen kentin buna ihtiyacı olduğunu bildiği için kararının arkasında durdu ve halkın aklındaki lider imajını güçlendirdi.

Bursa’nın gudubet ve rant odaklı yönetim anlayışından kurtulmaya başladığının sinyallerini vermeye başladı. Propaganda sürecinin başından itibaren şeffaf belediyecilik anlayışının hakim olacağını üstüne basa basa vurgulayan Bozbey, seçim vaatlerini yerine getirmeye başladı.

Belediyenin içinde bulunduğu maddi darboğazın ve Alinur Aktaş döneminden kalma sigorta borçlarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yapılandırılmamasının kendilerine zorluk çıkarıldığını halkına açıkça ve tarafsızca açıklayarak şeffaflığını kanıtladı.

Kısacası Bursa’nın ve Bursalının hak ettiği yönetimi, ilçe belediye başkanlarıyla ortak paydada buluşarak ve istişare ederek sağlamayı başaran Başkan Bozbey, şimdiye dek halkın ona tevdi ettiği oyların hakkını verdiğini; oy verenlere de hayal kırıklığı yaratmadığı rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz.

Buda şu anlama geliyor;

Bursa’nın menfaatlerinin arkasında bir duruş ortaya koyan Başkan Bozbey, İnsan odaklı çalışmalarıyla da halkın gönlündeki tahta şimdiden oturdu diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.