SON DAKİKA
Hava Durumu

Recep Altepe ile hasbial

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2024 12:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 12:47

Geçtiğimiz gün Recep Altepe’yi ziyarete gittim. 
Hem yeni görevi hakkında kendisine iyi dileklerimizi ilettim hem de yaklaşmakta olan yerel seçim hakkında konuştuk. 
Bursa’da Ak Parti’nin en büyük söylem ve vaadinin kentsel dönüşüm, kent ekonomisine katkı ve ulaşımı iyileştirmek olduğunu, kentsel dönüşümün eskiden olduğuna kıyasla çok daha kolay olduğunu ve insanların kentsel dönüşüm bilincine daha çok adapte olduğundan bahsetti. 


İnsanımızın bu konuda olgunlaştığını ve artık imzaların daha hızlı bir biçimde atılabildiğini söyledi. Ulaşım noktasında de günlük çözümler için kavşak, yol, geçit gibi uygulamaların yapılmasının yanında kalıcı çözümler için yer altında ve üstünde raylı sistemlerin de inşasının devam edeceğini açıkladı. 
Şu anda da bunların hazırlığının devam ettiğini de belirtti. Artık belediyelerin müdahil olmadığı hiçbir alanın kalmadığını, dolayısıyla belediyenin kent ekonomisine katkı için yapılacak özel ya da kamuya ait her yatırımın içinde olduğunu ve bunların önünü açmak için de ellerinden geleni ardına koymayacaklarını vurguladı. 
Milletin her ferdi için büyük bir tehdit oluşturan uyuşturucu gibi problemler için de “Bu sorun nerede varsa o kurum ve bölge halkıyla el ele vererek çözeceğiz.” dedi. Şehrin en büyük sorununun hızlı nüfus artışı olduğunu ancak bu sorunlarla baş edilebileceğini, bu durumun olumlu yanlarına baktıklarını söyledi. 


Daha önce yetkilerin İskan ve Bayındırlık Bakanlığında olduğunu ve projelerin Bursa Ovası’nı korumak amacıyla onaylanmadığını, günümüzde ise bu yetkilerin Büyükşehir bünyesinde olduğunu ve Büyükşehir yatırımlarıyla bunların hayata geçirildiğini söyledi. 
“Bizim dönemlerimizde bile biz yeni plan yapmadık. Planlar zaten hazırdı. Doğanbey bölgesine yeni plan yapılmadı ki. Planlar zaten tamamdı. Sadece yetki verilmediğinden yapılamıyordu. 1991 yılında yapılmış o plan. Artık belediyenin de yapması gereken yeni plandansa olanları dönüştürmek. Bugün Paris’te eski sokaklarda yürünmüyor. Yeni planla da yapılmadı. Olanı dönüştürerek Paris bugünkü Paris oldu. 19. yüzyılda yapılan şehirler bunlar.” diyerek yeni dönemde ve ilerisinde yapılması gerekenlere de parmak basan Altepe, aday belirleme sürecinde en önemli kriterin halktaki karşılığı olmak olduğunu söyledi.  
“Çok büyük bir konsensüs yoksa ankete bakılıyor. Bir de yöneticiler de bu noktada risk almak istemiyor. Ankette önde gelen adayı koymayıp başkasını aday yapıp bir de kaybederseniz bile bile kaybettirmiş gibi gözükme riskiniz var. Bu riske de kolay kolay kimse girmek istemiyor tabii ki.” dedi ve adayları çok yakın zamanda öğreneceğimizi söyledi. 
Son günlerde yaşanan terör olayları için de “Türkiye bir süper güç olduğundan bu olaylara geniş açıdan bakılmalı. Libya’da, Suriye’de, Azerbaycan’da ne işimiz var demek sığ düşünmektir. Buralar bizim eski topraklarımız, bu insanlar bizim insanlarımız. Amerika okyanus ötesinden karışıp da bizim susup oturmamız kadar saçma bir şey olamaz. Avrupa ve Ortadoğu’da yaşayan Türkleri saydığınızda sayımız 130 milyonu aşıyor. Böyle belirleyici bir ülkenin de daha güçlü olmasını istemiyorlar elbette. Bugün Balkanlar’dan bakıldığında Türkiye’nin kuvveti daha da iyi görülüyor. Bizim insanımız içinde yaşadığı ülkenin gücünden bihaber maalesef. Elbette buna saldırılar olacak. Ülkeler ta dünyanın öbür ucundan bizim sınırlarımıza geliyorsa bunun da bir sebebi var. Ama biz birlik beraberlik içinde olursak kimse bize bir şey yapamaz. Bakın partilerimizin hiçbiri birbirine düşman değil. Her parti Türkiye için en iyisini ister. Farklı yollarla da olsa ortak payda Türkiye’dir. Kavgayı düşman ister. Biz niçin kavga edelim. Ben 45 yıldır siyaset yapıyorum. 1 kişiyle siyaset için kavga etmedim. Niye edeyim ki. Bursa için en iyisini istedim. Bakın bazı ailelerde kardeşlerin hepsi başka partiye oy atıyor. Olabilir bunlar. Bu kardeşler kavga mı etsin?” diyerek demokrasinin önemini vurguladı. 
Türkiye ve Bursa’nın önümüzdeki süreçte durması gereken noktayı ve Ak Parti’nin seçim sürecinde yapılacakların altını çizdi. Bu kadar tecrübeli bir belediyecinin Ak Parti’de görev yapması yeni dönemde Ak Parti belediyelerine seviye atlatır diye düşünüyorum. 
Sayın Recep Altepe’ye de tekrardan çok teşekkür ediyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.